![]() |
Forum Interkl@sy » Lista wszystkich forów » » Forum: Pedagog szkolny » » » Wątek: jakie zajęcia?????? HELP!!!!!! » » » » Post: Re: jakie zajęcia?????? HELP!!!!!! |
Wysłany przez rogatadusza (at) 2008-10-08 15:47:28 |
![]() Mieszkamy w tym samym mieście, a nawet pracujemy w szkołach w tej samej dzielnicy, ale rzeczywiście nasze doświadczenia mogą byc różne. Wiem, że dyrektorzy szukają specjalistów do RI ( bywają oferty na dwie godziny tygodniowo ), ale może nie zdarza się to zbyt często, bo mamy przecież specjalistyczne placówki a także szkoły integracyjne. Znam praktykę ( sprzed paru lat ) przydzielania RI nauczycielom - przedmiotowcom, którym brakowało godzin do etatu, ale obecnie taki arkusz organizacyjny pewnie nie otrzyma akceptacji Wydziału Edukacji czy Kuratorium. Jestem też przekonana, że przydzielanie zajęć osobom, które nie są specjalistami w danej dziedzinie nie jest korzystne dla dzieci i jestem temu przeciwna, zwłaszcza w naszym mieście, w którym fachowców można znaleźć bez problemu. ![]() pozdrawiam ---------------------------------------- "Tylko te drzwi pozostaną zamknięte, do których nie pukałeś." |