|
Strona główna
| Najświeższe wątki
| Kto jest obecny
| Lista użytkowników
| Szukaj
| Pomoc
| ![]() |
![]() |
Forum Interkl@sy » Lista wszystkich forów » Forum: Historia » Wątek: obozy dla internowanych żołnierzy |
|
Wszystkich postów w tym wątku: 3 |
Autor |
|
![]()
|
Muszę napisać pracę zaliczeniową na temat obozów dla internowanych żołnierzy Piłsudskiego. Nie wiem, gdzie mogę szukać materiałów na ten temat. Zamierzam wybrać się do Centralnego Archiwum Wojskowego, ale powinienem oprzeć się również na konkretnej literaturze. Czy ktoś z Państwa mógłby mi coś polecić? (dodam jeszcze, że studiuję polonistykę, a nie historię). Z góry dziękuję. --- Artur |
||
|
![]()
|
W Havelbergu, Łomży, Szczypiornie i Beniaminowie ? http://eduseek.interklasa.pl/artykuly/artykul/ida/2783/idc/3/ilk/16/idk/4845 Przed i po kryzysie przysięgowym. Warszawa : 1993 Ze wspomnień legionisty i piłsudczyka 1905-1939 / Michał Tadeusz Brzęk-Osiński ; spisał Witold Dąbkowski ; red. nauk. Piotr A. Tusiński. Warszawa : Radom : cop. 2003. Obóz dla internowanych Szczypiorno - pamiętniki : Milewska, Wacława TYTUŁ/ODP: Legiony Polskie 1914-1918 : zarys historii militarnej i politycznej / Wacława Milewska, Janusz Tadeusz Nowak, Maria Zientara ; Muzeum Historyczne Miasta Krakowa. WYD: Kraków : "Księgarnia Akademicka", 1998 Obóz internowanych legionistów w Łomży (grudzień 1917 - lipiec 1918) / Janusz Gwardiak //Stud. Łomż .-T. 9 .-(1998) s. 21-35 --- Eola |
||
|
![]()
|
Napisz rzeby przełorzła prace i przecztaj ksiąszke n.p! --- HIWAN |
||
|
[Pokaż wątek w wersji do wydruku] [Nowy wątek] |