|
Strona główna
| Najświeższe wątki
| Kto jest obecny
| Lista użytkowników
| Szukaj
| Pomoc
| ![]() |
![]() |
Forum Interkl@sy » Lista wszystkich forów » Forum: Historia » Wątek: jak jest z tym wos-em |
|
Wszystkich postów w tym wątku: 5 |
Autor |
|
![]()
|
jak jest z tym wosem kto go moze uczyc. Czy jesli skoncze historii to bez dodatkowych szkolen bede mógl uczyc historii i wos-u? --- student hist. |
||
|
![]()
|
na konferencji dla naucz. hist. zaczynającej rok szkolny poinformowano ze być może wos będzie w szkolach cały rok szkolny, a nie tylko jeden sem. i aby go nauczać trzeba mieć podyplomowe lub na dyplomie napisane "historia i wos"... --- Anetta |
||
|
![]()
|
Studia skończyłam tylko z historii ale uczę też wos-u. Nie robiłam żadnej podyplomówki ani kursu z żadnego modułu. U nas go nie ma, ale jest przedmiot "wych. do ż. w rodzinie" i prowadzi go pedagog, bo ma uprawnienia. --- mika |
||
|
![]()
|
Do tej pory WOS był niejako z marszu przydzielany historykom[chociaż nie wiem,czy wszędzie].Problemy pojawiły się w momencie wprowadzenia do WOS-u modułu "Wychowanie do życia w rodzinie".Trzeba więc teraz ukończyć kurs kwalifikacyjny,uprawniający do nauczania tego modułu.Tak przynajmniej wygląda to w gimnazjum w którym pracuję. --- Jacek |
||
|
![]()
|
Ja musiałem skończyć podyplomówkę na politologii bo teraz wymagany jest papierek do nauczania każdego przedmiotu. Modułu "Wychowanie do życia w rodzinie" nie przerabiam bo nie mam uprawnień. Inny nauczyciel to realizuje. --- Jan |
||
|
[Pokaż wątek w wersji do wydruku] [Nowy wątek] |