|
Strona główna
| Najświeższe wątki
| Kto jest obecny
| Lista użytkowników
| Szukaj
| Pomoc
| ![]() |
![]() |
Forum Interkl@sy » Lista wszystkich forów » Forum: Historia » Wątek: ROZPRAWKA Z HISTORII |
|
Wszystkich postów w tym wątku: 10 |
Autor |
|
![]()
|
czy w piątej klasie szkoły podstawowej można zadać dzieciom rozprawkę z historii (dodam,że opartą na myślach Arystotelesa). Wydaje mi się, że jest to praca dla rodziców, bo jak mi wiadomo to dzieci jeszcze nie uczyły się pisac rozprawki. nauczyciel kazał dzieciom przeczytać sobie o rozprawce w słowniku --- rodzic |
||
|
![]()
|
Cóż powszechnie wiadomo że nauczycielom odbija, myślą że wszystko im wolno. Większość chce sie wyżyć na uczniach. Owszem sa normalni nauczyciele, ale to rzadkość. --- wielki_e |
||
|
![]()
|
Jestem polonistką, a jednocześnie uczę historii. Rozprawka jest wprowadzana dopiero w II klasie Gimnazjum, a ten nauczyciel niech się puknie w głowę i zastanowi nad dalszym sensem swej pracy zawodowej. --- Marta |
||
|
![]()
|
ROZPRAWKI W PIĄTEJ KLASIE TO RZECZ PRZEWIDZIANA PROGRAMEM ALE Z HISTORI I TAKI TRUDNY DLA UCZNIÓW TEMAT TO PRZESADA DZIECI NIE LUBIĄ STAROŻYTYNOŚCI. --- mary 5 |
||
|
![]()
|
Czajen sedno tkwi nie w rozprawce ale w samym temacie polecenia bo to nie rozprawka stanowi tutaj problem, tylko zassób wiadomości i umiejętności ucznia kl. piątej. --- mary 5 |
||
|
![]()
|
O to m.in mi chodzi i chociaż popisywały byśmy się nie wiem jaką erudycją to zasób wiedzy i umiejętności ucznia określa Podstawa Programowa.A a tak wygórowanych umiejętności tam nie ma i nigdy nie było. --- mary 5 |
||
|
![]()
|
no własnie. Gdybym jeszcze napisała tematy (tak, tematy, bo nauczyciel podał 3 i na wszystkie dzieci miały napisać rozprawki) to dopiero byś się zdziwiła --- rodzic |
||
|
![]()
|
co ty opowiadasz, w programie nie ma rozprawki nawet w szóstej klasie to jak może być w piątej. Pisania rozprawek uczą się dopiero gimnazjaliści --- rodzic |
||
|
![]()
|
no przestań pleść androny. Jaką wiedzę może mieć uczeń klasy V na temat demokracji i wolności, czy też człowieka jako obywatela świata. Może to napisać i owszem, ale króciutko ale nie w formie rozprawki (chodzi o rozwinięcie myśli wybitnego filozofa). Resztę musiałby napisać rodzic --- rodzic |
||
|
![]()
|
rozumiem, że masz takie samo zdanie jak my wszyscy rodzice odnośnie wymagań tegoż nauczyciela historii --- rodzic |
||
|
[Pokaż wątek w wersji do wydruku] [Nowy wątek] |