|
Strona główna
| Najświeższe wątki
| Kto jest obecny
| Lista użytkowników
| Szukaj
| Pomoc
| ![]() |
![]() |
Forum Interkl@sy » Lista wszystkich forów » Forum: Rozmowy o polskim » Wątek: jak napisać reportaż ?? |
|
Wszystkich postów w tym wątku: 30
|
Autor |
|
![]()
|
jak napisać reportaż z chinki potrzebuje na jutro proszę szybką odpowiedź --- Edek |
||
|
![]()
|
Jakie są cechy reportażu????????? --- Ola |
||
|
![]()
|
Referat napisac szybko ,ładnie i na temat. nie pisać bzdur czyli nie prawdy. --- Sandra |
||
|
![]()
|
Artur, jak musisz pisać to pisz :D. Napewno nikt za ciebie tego nie zrobi, więc radzę brać się za robotę. Reportaż pisze sie podobnie jak sprawozdanie, z tą różnicą, że w reportażu powienien być lekko zarysowany przekaz. Czytelnik po przeczytaniu reportażu powinien się zastanowić nad tym, co autor chciał powiedzieć pisząc ten reportaż. Cechy charakterystyczne reportażu: - krótkie, zrozumiałe zdania - musi być obiektywny - relacjonowanie prawdy - stawiać dużo pytań - używać dużo myślników, wielokropków itp aby oddac nastrój rozmowy (nie wiem o co tu chodzi, ale tak mam napisane w zeszycie :P) - zakończenie powinno być szokujące --- Jędrek |
||
|
![]()
|
<http://eduseek.interklasa.pl/artykuly/artykul/ida/2720/idc/14/> --- eduseek |
||
|
![]()
|
Witam zwracam się z prośbą o pomoc w napisaniu reportażu ponieważ nie mam zielonego pojęcia jak się go pisze reeportaz ma temat albo o świętach albo o Sylwestrach bardzo prosze o pomoc --- Radek |
||
|
![]()
|
aa --- Krzysiek |
||
|
![]()
|
cześć mam na jutro napisać reportaż na temat "jeden dzień z życia mojej klasy"błagam pomocy!!!!!! --- Baśka |
||
|
![]()
|
prosze o szybką odpowiedz musze go napisac na jutro. dzieki!!! temat kibice pilki noznej. --- MACIEK |
||
|
![]()
|
Bardzo ciekawa wypowiedź... --- Koko! |
||
|
|
[Pokaż wątek w wersji do wydruku] [Nowy wątek] |