|
Strona główna
| Najświeższe wątki
| Kto jest obecny
| Lista użytkowników
| Szukaj
| Pomoc
| ![]() |
![]() |
Forum Interkl@sy » Lista wszystkich forów » Forum: Rozmowy o polskim » Wątek: Co to jest rozprawka? |
|
Wszystkich postów w tym wątku: 31
|
Autor |
|
![]()
|
Pytałem co to jest rozprawka, a nie o to czy uważnie uczestniczyłem w lekcjach. --- Bart |
||
|
![]()
|
Ale jeśli nie wiesz, to niezbyt uważnie... --- Aśka |
||
|
![]()
|
Barcie, ja dzieciom tłumaczę, że to taka rozprawa sądowa nad czymś. Sądzisz złodzieja. We wstępie musimy określić, kogo i za co sądzimy. Padają w sądzie słowa prokuratora, tj. oskarżające. Padają słowa adwokata broniące. Na koniec wyrok. Może i w sądzie być nieco inna kolejność np. taka: - Wstęp j.w. - pogląd jednego świadka za - pogląd drugiego przeciw - i znowu i znowu - Twój wyrok. Ja jako lekcję wprowadzającą do rozumienia formy rozprawki przeprowadzałam rozprawę sądową nt. Czy pieluszki jednorazowe są najlepsze na świecie? Padały argumenty za, argumenty przeciw. Kiedy dodaliśmy wstęp i wyrok - wszyscy już wiedzieli, co to ta rozprawka. - Ela --- Ela |
||
|
![]()
|
Ja uwazam ze Rozprawka jest do niczego poniewaz jest bardzo trudna do napisania i tyle :P K3DZIOR. --- K3dzior |
||
|
![]()
|
rozprawka to rodzaj wypowiedzenia --- kornelia |
||
|
![]()
|
napiszcie mi rozprawke --- anka |
||
|
![]()
|
Zwracam się z ogromną prośbą ponieważ niedługo bede mieć pracę klasową stylistyczną z Pana Tadeusza w której będą rozprawki...ale jak ja mam taką rozprawkę napisać? --- Anita |
||
|
![]()
|
I nie mam pojęcia jakie bedą tematy....może macie jakieś pomysły?pomóżcie!!! --- Anita |
||
|
![]()
|
Proszę pomóżcie mi napisać rozprawkę na jutro!!!!!!!!!!!!!! --- Karol |
||
|
![]()
|
ze co!! --- żyleta |
||
|