|
Strona główna
| Najświeższe wątki
| Kto jest obecny
| Lista użytkowników
| Szukaj
| Pomoc
| ![]() |
![]() |
Forum Interkl@sy » Lista wszystkich forów » Forum: Historia » Wątek: pomniki |
|
Wszystkich postów w tym wątku: 3 |
Autor |
|
![]() Dołączył: 2006-01-24 Postów: 1443 Status: Nieobecny |
Błagam Was o pomoc. Poszukuję zdjęć nagrobków z XVI-XVIII w. szlachty polskiej. Zależy mi przede wszystkim, aby była ta postać polskiego Sarmaty z szablą. Błagam tylko nie miecz, czy szpadę. Chodzi mi o szablę (ma zakrzywioną głownie). Może być też ew. koncerz, czy tasak. Prosiłabym również o króciotki opis - czyj nagrobek, z którego wieku, kogo przedstawia (o ile to konkretna postać). Takie nagrobki znajdują się w starych kościołach, cmentarzach. Nie jestem w stanie objechać całą Polskę, więc bardzo proszę o pomoc. ---------------------------------------- Sa ludzie, ktorzy widza szklanke w polowie pusta. Sa tez tacy, ktorzy widza ja w polowie pelna. A ja widze miejsce do nalania wodki :D ![]() |
||
|
acha no i interesowałoby mnie w ktorej miejscowosci sie ten nagrobek znajduje. bardzo prosze o pomoc, ew. wskazanie gdzie konkretnie mam pojechac, bo tak w ciemno jezdzic po polskich cmentarzach to raczej paranoja. ---------------------------------------- Sa ludzie, ktorzy widza szklanke w polowie pusta. Sa tez tacy, ktorzy widza ja w polowie pelna. A ja widze miejsce do nalania wodki :D ![]() |
||
|
Odświeżam bo bardzo mi zależy... ---------------------------------------- Sa ludzie, ktorzy widza szklanke w polowie pusta. Sa tez tacy, ktorzy widza ja w polowie pelna. A ja widze miejsce do nalania wodki :D ![]() |
||
|
[Pokaż wątek w wersji do wydruku] [Nowy wątek] |