|
Strona główna
| Najświeższe wątki
| Kto jest obecny
| Lista użytkowników
| Szukaj
| Pomoc
| ![]() |
![]() |
Forum Interkl@sy » Lista wszystkich forów » Forum: Historia » Wątek: średniowiecze - życie chłopów |
|
Wszystkich postów w tym wątku: 4 |
Autor |
|
![]()
|
podpowiedzcie mi gdzie oprócz podręcznika (klasa V podst.) można znaleźć dużo informacji na temat życia chłopów na wsi w średniowieczu. dziecko (klasa V) ma napisać pracę na ten temat |
||
|
![]()
|
Historia powszechna. Średniowiecze-Tadeusz Manteuffel ( cz. 2). Dzieje Polski, red.Jerzy Topolski Ale w obydwu książkach treści i język nie dla dziecka z 5 klasy. ---------------------------------------- kaas |
||
|
![]()
|
no własnie, a dziecko musi napisać na taki temat. Boże, zeby juz skończyło podstawówkę bo od 4 klasy nauczyciel zadaje prace takiego typu, m.in już pisałam wcześniej, np na temat tortur w średniowieczu. Dzieci popisały, zeszyty zostały zebrane, na następnej lekcji nauczyciel stwierdził: "Nie sprawdzone bo mi się nie chciało." I co wy na to? |
||
|
![]() Dołączył: 2006-01-24 Postów: 1443 Status: Nieobecny |
Społeczeństwo polskie X-XX w. Jest to praca zbiorowa, nie pamiętam wszystkich autorów, ale na pewno Ireneusz Ihnatowicz i Bendeykt Zientara. A.Bruckner Dzieje kultury polskiej i od strony prawnej - Historia ustroju i prawa Polski - też nie pamiętam wszystkich autorów (jednym był Juliusz Bardach) ---------------------------------------- Sa ludzie, ktorzy widza szklanke w polowie pusta. Sa tez tacy, ktorzy widza ja w polowie pelna. A ja widze miejsce do nalania wodki :D ![]() |
||
|
[Pokaż wątek w wersji do wydruku] [Nowy wątek] |