|
Strona główna
| Najświeższe wątki
| Kto jest obecny
| Lista użytkowników
| Szukaj
| Pomoc
| ![]() |
![]() |
Forum Interkl@sy » Lista wszystkich forów » Forum: Historia » Wątek: Przed podpisem skrót mgr czy samo nazwisko? |
|
Wszystkich postów w tym wątku: 7 |
Autor |
|
![]() Dołączył: 2006-03-26 Postów: 15 Status: Nieobecny |
Mam pytanie .do mądrych pedagogów . Czy podczas podpisywania świadectw powinnam przed nazwiskiem pisać skrót mgr czy jednak nie mi się ospobiście wydaje że nie i tak wszyscy wiedzą że w dzisiejszych czasach tokażdy nauczyciel ma magistra . Prosze podpowiedzcie nie chcę zrobić gafy . Acha podpisujemy się czytelnie czy tylko skrótem lub parafką ? |
||
|
![]()
|
jesli podpisujesz sie pełnym imieniem i nazwiskiem to spokojnie można przed wpiasć mgr A podpis to podpis (z reguły nieczytelny jak sie mówi) czyli tak ja się zwykle podpisujesz i wtedy napewno bez mgr ---------------------------------------- [Edytuj 1 razy, ostatnio edytowany przez jacko (at) 2006-06-20 22:45:19] |
||
|
![]()
|
nie wszyscy niestety to wiedzą podczas ankietowania rodzicóww mojej szkole wyszło że ponad połowa nie wie jakie kwalifikacje mają nauczyciele, rodzice byli zaskoczeni że wszyscy sa magistrami |
|||
|
![]() Dołączył: 2006-03-17 Postów: 63 Status: Nieobecny |
Tak to jest smutna prawda .Rodzice faktycznie uważają ze w szkole podstawowej i gimnazjum są inni nauczyciele niż w takim liceum. Są zdziwieni , że to tacy sami mgr;))))))))))))))))))))))))))Pozdrawiam ---------------------------------------- "Przypadek to pseudonim Boga- gdy nie chce się podpisać.." |
||
|
![]() Dołączył: 2006-01-24 Postów: 543 Status: Nieobecny |
Osobiscie uwazam, ze nie. Podpis...to jest wlasnie tylko... podpis, nie mniej, nie wiecej. Oczywiscie co kraj to obyczaj. W niektorych spoleczenstwach podpisanie sie wlacznie z jakims tytulem naukowym czy zawodowym jest odbierane z niesmakiem wskazujacym na brak skromnosci podpisujacego sie. Bardziej akceptowane jest kiedy podpis (zwykle czytelny) umieszcza sie powyzej nadruku, ktory zawiera pelne imie, nazwisko i tytul (tak jak np. na wizytowce). |
|||
|
![]() Dołączył: 2006-03-26 Postów: 15 Status: Nieobecny |
uważam podobnie dlatego podpisałam się czytelnie nazwiskiem i imieniem . Miałam taki problem ponieważ koleżanki podpisywały się skrótem i oczywiście mgr przed tym poprosu uważam że się tym tylko dowartościowują . |
||
|
![]() ![]() Dołączył: 2006-01-30 Postów: 439 Status: Nieobecny |
Słyszałem o facecie który podpisywał się przed nazwiskiem mgr a był magazynierem. |
||
|
[Pokaż wątek w wersji do wydruku] [Nowy wątek] |