|
Strona główna
| Najświeższe wątki
| Kto jest obecny
| Lista użytkowników
| Szukaj
| Pomoc
| ![]() |
![]() |
Forum Interkl@sy » Lista wszystkich forów » Forum: Forum ogólne » Wątek: Denne zadanie z geografi |
|
Wszystkich postów w tym wątku: 5 |
Autor |
|
![]() ![]() Dołączył: 2007-01-14 Postów: 3 Status: Nieobecny |
Dostałam do napisania esej z geografii pt.:są tak zwane cywilizacje niedostatku" ustosunkuj sie do myśli ... Właśnie nie wiem czyja to myśl bo nauczycielka jest wredna i kazała sobie szukać samemu, w bibliotekach nie umiały pomóc, w internecie szukam ale nic nie znajduje. Więc proszę wszystkich czy ktoś mógłby mi pomóc to znaleźć, albo chociaż jakimś cudem ktoś wie/zna autora i treść artykułu? Z góry dziękuje! |
||
|
![]() Dołączył: 2007-01-14 Postów: 19 Status: Nieobecny |
Rumunia: Cywilizacja życia czy cywilizacja śmierci? W stolicy Rumunii, Bukareszcie, ponad 2 tys. dzieci żyje na ulicach. Pomimo reformy ustawodawstwa w kierunku ochrony dzieci, ciągle przybywa małych kloszardów. Jedna z najliczniejszych grup koczuje w okolicach tak prestiżowego miejsca, jakim jest Plac Uniwersytecki. Prawie wszystkie dzieci ulicy używają narkotyków i mają poważne problemy zdrowotne - chorują na żółtaczkę, choroby przenoszone drogą płciową, są nosicielami HIV. Proszę bardzo dla mnie się wyświetliło, ale żeby cie uspokoić, przekopiowałam część tekstu ![]() ---------------------------------------- boudicca i koma- gęba w kubeł i sio!!! ![]() ---------------------------------------- [Edytuj 3 razy, ostatnio edytowany przez pushie (at) 2007-03-11 19:02:39] |
||
|
![]() Dołączył: 2006-01-24 Postów: 1443 Status: Nieobecny |
"Error: Nieprawidłowa wiadomość początkowa/kończąca." Genialna pomoc. Pusiaczku jak nie wiesz, nie znasz się i w dodatku nie potrafisz odszukać - przynajmniej o tym nie pisz. Powinnaś wziąść sobie do serca słowa: BŁOGOSŁAWIENI KTÓRZY NIE MAJĄC NIC DO POWIEDZENIA NIE UBIERAJĄ TEGO FAKTU W SŁOWA :D ---------------------------------------- Sa ludzie, ktorzy widza szklanke w polowie pusta. Sa tez tacy, ktorzy widza ja w polowie pelna. A ja widze miejsce do nalania wodki :D ![]() |
||
|
![]() Dołączył: 2006-01-25 Postów: 987 Status: Nieobecny |
Zdaje się, że albo źle napisałeś temat, albo twój nauczyciel źle go sformułował... Poza tym rozpatrywanie problemu niedostatku i głodu na świecie z perspektywy podziału na cywilizacje nie ma żadnego sensu, gdyż rozwój ekonomiczny cywilizacji na przestrzeni wieków był nierównoległy. ---------------------------------------- Lech Wałęsa, TW SB ps. "Bolek": "To ja obaliłem komunizm". Kornel Morawiecki: "Nie wypada w tym dniu mówić o mnie". |
||
|
![]()
|
Yhy... Poszukaj w Google: "Cywilizacja dobrobytu" Cywilizacj dobrobytu "Cywilizacja ubóstwa" Cywilizacj ubóstwa Ruth Benedith |
||
|
[Pokaż wątek w wersji do wydruku] [Nowy wątek] |