|
Strona główna
| Najświeższe wątki
| Kto jest obecny
| Lista użytkowników
| Szukaj
| Pomoc
| ![]() |
![]() |
Forum Interkl@sy » Lista wszystkich forów » Forum: Pedagog szkolny » Wątek: pomoc materialna dla uczniów |
|
Wszystkich postów w tym wątku: 3 |
Autor |
|
![]()
|
Witam mam pytanie jak w Waszych szkołach organizuje pomoc materialna dla uczniów. Chiałabym sie tym zająć ale nie wiem od czego mam zacząć. Jełi to nie będzie dla Was kłopotem to prosiłabym o wskazówki. Dziękuję |
||
|
![]()
|
Współpraca z MOPS - obiady szkone refundowane dla najuboższych dzieci, stypendia szkolne (przyznawane przez organy prowadzące szkołe tj. Gminy, Urzędy Miasta)- wnioski składa się zwykle na początku września. Bardzo ważna jest identyfikacja dzieci z rodzin najuboższych (czasem wcale nie szukają pomocy materialnej a np. nie mają podręczników, obuwia itp.) Można zorganizowac im wypożyczanie podręczników jesli szkoła ma taką mozliwość lub zrefundować zakup innych przyborów. |
||
|
![]()
|
Możesz poprosić o pomoc proboszczów okolicznych parafii. Często w kościołach zbiera się pieniądze na dożywianie dzieci ( u mnie wspomagają ). Możesz również porozmawiać z intendentka szkolną, która zamawia towar. U nas udało się namówić dostawcę na sfinansowanie obiadu dla dwóch uczniów ( nie wiem czy nie odczuł tego jako formy szantażu, ale co tam dzieci nie były głodne:) ). Można również na początku roku zrobić zbiórkę pomocy szkolnych wśród dzieci i rozdzielić najbardziej potrzebującym. Zobacz stronę www.pedagogszkolny.pl i odnośnik pomoc materialna. Może znajdziesz coś interesującego. Pozdrawiam ---------------------------------------- www.pedagogszkolny.pl |
||
|
[Pokaż wątek w wersji do wydruku] [Nowy wątek] |