|
Strona główna
| Najświeższe wątki
| Kto jest obecny
| Lista użytkowników
| Szukaj
| Pomoc
| ![]() |
![]() |
Forum Interkl@sy » Lista wszystkich forów » Forum: Nauczanie specjalne » Wątek: Pomoc dla mlodych pedagogów |
|
Wszystkich postów w tym wątku: 2 |
Autor |
|
![]() ![]() Dołączył: 2008-09-19 Postów: 11 Status: Nieobecny |
Mam pomysl aby tu przy tym wądku wpisywaly sie osoby które rozpoczely prace z dziećmi uposledzonymi i nie maja zielonego pojecia jak zabrac się do pisania IPETów i programów do zajęć rewalidacyjnych.Niech proszą o poradę, a pedagodzy z duzym doświadczeniem chcący podzielić się wiadomościami, przykladowymi programami oferowali swoją pomoc. Sama jestem taka osobą, ma zajęcia z dziećmi z upośledzeniem glębokim, umiarkowanym i i znacznym -nauczanie indywidualne.A także zajecia rewalidacyjne z dwójka dzieci z upośledzeniem lekkim uczęszczające do szkoly masowej.W imieniu moim i reszty prosze o pomoc i radę.Mój adres elmcz5@wp.pl |
||
|
![]() Dołączył: 2006-01-24 Postów: 295 Status: Nieobecny |
Rany boskie, a czemu te dzieci nie są w szkole specjalnej? Przecież to dla nich straszna krzywda taki pobyt w szkole masowej. Podstawowym zadaniem rewalidacji dziecka upośledzonego jest budzenie wiary we własne siły i jak to się ma do rzeczywistości w szkole masowej, gdzie dzieci widzą, że wszyscy inni są lepsi od nich?O całej reszcie już nie wspomnę. ---------------------------------------- "Trzeba z żywymi na przód iść, po życie sięgać nowe, a nie w uwiędłych laurów liść z uporem stroić głowę." (A.Asnyk) |
||
|
[Pokaż wątek w wersji do wydruku] [Nowy wątek] |