|
Strona główna
| Najświeższe wątki
| Kto jest obecny
| Lista użytkowników
| Szukaj
| Pomoc
| ![]() |
![]() |
Forum Interkl@sy » Lista wszystkich forów » Forum: Pedagog szkolny » Wątek: Eurosieroty |
|
Wszystkich postów w tym wątku: 7 |
Autor |
|
![]()
|
czy ktoś już się zajmował tym tematem w waszej szkole? jak to ugryźliście?podzielcie się doświadczeniem |
||
|
![]()
|
cieszę się, że ktoś podjął ten temat... u mnie zaczynam od wysondowania ile mam eurosierot w szkole (ankiety wśród uczniów i nauczycieli), kto opiekuje się tymi dziećmi itp. |
||
|
![]()
|
ugryzłem to tak, że odpisałem w ankiecie iż szkoła nie ma danych na ten temat. Niby skąd mam znać odpowiedzi na durne pytania, które są w tej ankiecie a z fusów wróżyć nie miałem zamiaru |
||
|
![]()
|
Opracowałam krótką ankietę dla wychowawców, aby zdiagnozować skalę problemu oraz okreslić potrzeby tych uczniów. Dosłownie 5 pytanek, na podstawie których wychowawcy opisują sytuację eurosieroty. Po wskazaniu przez wychowawców konkretnych osób, będę nawiązywała z nimi indywidualny kontakt, w celu monitorowania sytuacji. Ankietę dopiero puszczam w obieg, więc na wyniki muszę poczekać..niestety wychowawcy nie przepadają za ankietami od pedagoga;) |
||
|
![]()
|
Ja zastanawiałam się i dowiadywałam co z opieką prawną tych dzieci. Rodzice często wyjeżdżają zostawiając dzieci pod opieką starszego rodzeństwa czy kogoś z rodziny, nie regulują jednak opieki prawnej. Co, więc w momencie gdy dziecku stanie się jakieś nieszczęście i trzeba podpisać zgodę np. na operację....???? To trudny temat. |
||
|
![]()
|
Powstał pierwszy poradnik dla rodziców wyjeżdżających za granicę i pozostawiających dzieci w kraju. Adres strony można znaleźć na stronie www.pedagogszkolny.pl w newsach ( komentarz ). Polecam ---------------------------------------- www.pedagogszkolny.pl |
||
|
![]()
|
Jeden mądry dyrektor nie czyni wiosny, ale dodaje człowiekowi jakiegoś optymizmu :-) |
|||
|
[Pokaż wątek w wersji do wydruku] [Nowy wątek] |